Welkom

De heemkring ‘De Twee Ambachten’ Assenede, de Orde van de Smoutpot Oosteeklo en heel wat andere verenigingen en vrijwillige medewerkers, nodigden u uit voor de Vredesfeesten in Oosteeklo, tijdens het weekend van 30 augustus tot en met 1 september 2019. Het was dan honderd jaar geleden dat er overal in ons land grote feesten werden georganiseerd om te vieren dat de ‘Groote Oorlog’ eindelijk voorbij was. Wij herdachten dit samen met u en nodigden u graag uit.

Het was de bedoeling om de hele gemeenschap te laten meevieren en meewerken. Want dat kunnen ze goed in Oosteeklo! Dat werd al bewezen in de zomer van 2015 met het project van ‘Den Broaven goad uit’.

De Vredesfeesten begonnen als de Omloop van de Slagvelden gereden was. Deze heroïsche rondrit werd voor het eerst na honderd jaar nog eens opnieuw gereden. De deelnemers kwamen op vrijdag 30 augustus, na een rit van meer dan 2000 kilometer, aan in Oosteeklo.

Op zaterdag was er in de centrale spiegeltent een lezing over ‘Oorlog, vrede en verdraagzaamheid’ met aansluitend een gezellig samenzijn met aperitief en Vlaamse kleinkunstmuziek. Kort na de middag werd een ingetogen activiteit georganiseerd rond het oorlogsmonument, met speciale aandacht voor alle oorlogsslachtoffers, toen en nu.

’s Avonds werd het grote publiek verwacht. Dan werd er op vijf verschillende locaties een volksfeest gehouden met op elke locatie aangepaste muziek en inkleding uit een bepaalde periode uit de laatste honderd jaar. Deze locaties werden bemand en uitgebaat door enkele plaatselijke verenigingen.

Op zondag werd er in de voormiddag een kunst- en ambachtenmarkt gehouden. Kort na de middag nodigden enkele muziekkorpsen het publiek uit om te komen kijken naar de Vredesstoet, een historische stoet.

Het weekend werd zondagavond afgesloten met een spetterend vuurwerk. Het hele weekend werd aangekleed en opgefleurd met allerlei randactiviteiten, die soms als vanzelf ontstaan zijn bij plaatselijke verenigingen en particulieren.

https://www.facebook.com/events/458377108062149/

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag